5 Systeme de operare

5 Systeme de operare ‘aproape necunoscute’

Sistemul de operare este indubitabil cea mai importanta componenta software care exista intr-un calculator. Fara el, computerul nu ar fi decat o cutie care are atasata un monitor. Multi dintre noi nu ne imaginam ca ar putea exista altceva pe langa Windows sau MacOS, dar sunt numeroase astfel de alternative gratuite. Iata o lista de 5 sisteme de operare gratuite la care ar merita sa arunci o privire si, de ce nu, sa il instalezi in paralel cu actualul tau sistem de operare.

Freespire

Este un sistem de operare Linux-based, avand ca nucleu Ubuntu 7.04. Avand la indemana popularul KDE Suite, utilizatorii de Windows se vor simti ca la ei acasa in acest sistem de opeare.

Google’s Chromium

Daca folosesti netbook-ul tau doar pentru internet (de fapt acesta este si scopul unui netbook) atunci Chromium ar putea fi exact ceea ce ai nevoie. Avand un timp de bootare extraordinar de mic reusesti sa iti verifici emailul, sa citesti cateva stiri sau sa socializezi, timp in care Windows-ul nu ar ajunge nici macar la ecranul de login.

PC-BSD

Probabil ca multa lume a auzit de BSD, una dintre distributiile de Unix destul de populare. Ideea din spatele PC-BSD este de a construi o varianta de BSD pentru utilizatorul de rand; un sistem de operare care sa nu consume intens resurse pentru a se proteja impotriva virusilor si a spyware-urilor.

Haiku

Acest sistem de operare foloseste intr-o oarecare masura un nucleu de BeOS modificat si optimizat pentru o rata de raspuns cat mai ridicata si pentru a creste performanta atunci cand ruleaza pe procesoare multi-core. Este destinat utilizatorilor care au cunostinte medii de calculatoare.

Jolicloud

Este special conceput pentru utilizatorii care stau 99% din timpul pe care il petrec la calculator pe internet. Incorporeaza o metoda de tipul “one-click-install” pentru peste 700 de servicii online. Are o interfata ergonomica si atractiva care permite accesul instant la tot ce inseamna chating, servicii de socializare, video streaming, photo sharing etc.

What is the difference between windows systems

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s