Super Lounch

Super Lounch

Nu de putine ori te afli in situatia in care vrei sa cauti un anumit fisier in calculator. Accesezi functia de search a windows-ului, scrii numele fisierului si astepti, si astepti, si astepti, si astepti…  si tot astepti, si dupa minute bune iata ca se arata si fisierul mult dorit. Nu ar mai simplu sa ai program care sa iti gaseasca fisierul dorit intr-o secunda? Hm… Iata ca exista un astfel de program. Se numeste Super Launch, un nou program Powered by Tipspedia.ro si poate fi descarcat de aici. Iata si cum se foloseste:

 • descarci si instalezi programul. Daca lasi bifat “Launch program” la instalare, inainte sa dai Finish, atunci programul va porni automat. Vei vedea iconita in System tray (langa data si ora) (figura 9).
 • daca debifezi aceasta optiune poti accesa oricand programul din Start Menu (figura 8 )
 • poti oricand sa faci vizibil programul folosind combinatia de taste: Windows Key + A (figura 7).
 • la prima pornire a programului acesta va indexa partitia “C:”. Vei primi un mesaj de informare cand aces proces se va incheia (figura 2). Este posibil ca procesul de indexare sa dureze cateva minute (in functie de dimensiunea partitiei).
 • dupa ce partitia “C:” este indexata, vei fi intrebat daca vrei sa indexezi si celelalte partitii (figura 3). Daca alegi “Yes“, atunci procesul de indexare va continua, dar tu poti folosi deja functia de search pentru fisierele din “C:”. Poti vedea in figura 7 iconita care indica faptul ca programul inca indexeaza fisiere, dar tu poti deja cauta in cele deja indexate.
 • pasul de mai sus se va aplica pentru fiecare partitie. Atentie! Daca ai in calculator un stick USB, ar fi indicat sa nu ii spui programului sa il indexeze deoarece, datorita vitezei mici de citire, o sa dureze foarte mult pana se va termina indexarea. Acelasi lucru este valabil si pentru CD-uri sau DVD-uri.
 • orice fisier adaugi dupa ce indexarea a avut loc, nu va fi luat in considerare de catre program. Pentru a reindexa partitiile acceseaza functia “Rebuild index db” (figura 5).

Din momentul in care este deschis, programul va rula continuu in fundal (iconita va fi vizibila in System tray). Ori de cate ori vrei sa cauti ceva, apesi combinatia de taste Windows key + A si fereastra va aparea automat. Poti ascunde in orice moment fereastra folosind tasta ESCAPE. Programul afiseaza primele 20 de fisiere care corespund criteriului tau. Poti deschide orice fisier din lista prin dublu-click sau folosind tasta Enter. Dupa ce tastezi cuvintele de cautare, daca apesi sageata in jos poti parcurge lista cu fisierele care corespund criteriului tau.

Poti folosi acest program pentru lansarea in executie a oricarei aplicatii instalate. Nu mai e nevoie sa tii desktopul incarcat cu shortcuturi sau alte fisiere. Spre exemplu, daca vrei sa lansezi Mozilla Firefox scrii: “Mozilla Firefox” si dai dublu click pe fisierul cu extensia “lnk” (aceasta extensie reprezinta shortcut-ul catre mozilla firefox) corespunzator din lista din lista (figura 4).

Programul nu indexeaza toate fisierele de pe o partitie. Nu ar avea nici un rost. Extensiile fisierelor care sunt indexate sunt urmatoarele: ”jar”, “bat”, “7zip”, “xlsx”, “xls”, “txt”, “lnk”, “jpg”, “gif”, ”png”, “docx”, “ppt”, “pptx”, “java”, “exe”, “bmp”, “tif”, “jpeg”, “avi”, “mpg”, “mp3″, “mp4″, “zip”, “rar”, ”mpeg”, “mkv”, “rtf”, “pdf”, “ps”, “groovy”, “odt”, “xml”, “xls”, “css”, “html”, “htm”, “js”. Aceasta limitare nu mai exista. Acum poti specifica extensiile fisierelor pe care le vrei indexate.

Ce trebuie sa stii inainte de a instala programul:

 • ai nevoie de ultima varianta de Java Runtime Environment pe care o poti descarca de aici.
 • trebuie sa ai un utilizator cu drepturi de administrator pentru a-l putea folosi. Intr-o versiune ulterioara o sa incerc sa evit aceasta limitare. Aceasta limitare a fost indepartata incepand cu versiunea 1.1 a programului. Descarca de  aici.

Prezinta urmatoarele noi functionalitati:

 • la click dreapta pe iconita din “System tray” a aparut optiunea “Show me” care face fereastra aplicatiei vizibila (acelasi efect ca scurtatura Windows Key +A);
 • exista de asemenea posibilitatea specificarii extensiei fisierelor pe care le vrei indexate: dai click dreapta pe iconita din “System tray” si apesi apoi Settings. In dialogul care apare trebuie sa introduci extensiile fisierelor separate prin virgula. Dupa ce dai Ok vei fi intrebat daca vrei sa reindexezi fisierele;
 • din lista de fisiere afisate, daca dai click dreapta pe un fisier atunci se va deschide o fereastra care va afisa directorul care contine acel fisier (impreuna cu toate fisierele din directorul respectiv).
 • nu mai trebuie sa ai un utilizator cu drepturi de administrator pentru a folosi aplicatia;

Atentie! Daca ai deja instalata versiunea anterioara a aplicatiei trebuie sa o dezinstalezi inainte de a instala noua versiune. Pentru a face asta intra in Start->Super Launch->Uninstall Super Launch.

figura 2

figura 3

figura 4

figura 5

figura 6

figura 7

figura 8

figura 9

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.