Licuriciul ex (Lampyris noctiluca)

Licuriciul ex (Lampyris noctiluca)

Licuriciul este o insecta nu foarte raspandita, insa extrem de interesanta datorita luminii pe care o produce. Cel mai mare numar de licurici se gaseste in sudul Angliei, Scotia, Noua Zeelanda, Tasmania si Australia.

(Lampyris noctiluca)(Lampyris noctiluca)

In cele mai multe cazuri, aceste insecte traiesc in zone cu iarba scurta, in garduri vii, pesteri, locuri cu umiditate ridicata, trunchiuri de copaci putrezite, etc. Il mai putem descoperi sub numele de „glow worm” sau „fire fly„.

In lume sunt numeroase specii de licurici, insa majoritatea sunt asemanatori carabusului. Dupa 2-3 saptamani din oul de licurici, iese o larva ce va trai aproximativ 2 ani de zile.

Dupa aceasta lunga perioada, larva intra in cucon unde sta cam 12-14 zile, pentru ca mai apoi sa devina un licurici adult. Licuricii au organele in abdomen, iar acestea contin substante care produc lumina. Aceasta lumina este produsa de larve si de femele .

Infatisarea licuriciul difera in functie de etapa a vietii si de sex. Ca larva are o culoare maronie cu puncte laterale galben-rozalii, ca mascul are o nuanta maronie si pe alocuri piele rozalie, iar ca mascul are culoarea neagra si aparatoarea de la cap transparenta. Licuricii nu dapasesc lungimea de 15 mm.

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s