Alcoolul deterioreaza memoria

Alcoolul deteriorează memoria

Consumul regulat de alcool crește riscul de pierdere a capacității de memorare, susține o echipă de cercetători de la Universitatea Santiago de Compostela (Spania). Descoperirea îi vizează mai ales pe cei tineri.

Alcoolul afectează hipocampusul, componentă a creierului inclusă în sistemul limbic, ce joacă un rol important în sedimentarea informaţiilor din memorie, susțin cercetătorii. Aceştia au studiat efectele alcoolului, comparând două grupuri de studenți: unii care beau alcool în mod regulat și alții care consumă doar ocazional băuturi alcoolice.

În urma unor analize neurologice care au inclus teste de memorie logică și teste de memorie vizuală, oamenii de știință care au concluzionat că tinerii care consumau regulat alcool au putut să rememoreze cu aproape o treime mai puține lucruri decât ceilalți. De asemenea, scrie Gândul, aceștia prezentau simptome de amnezie anteretrogradă – își aminteau lucruri din trecut, dar nu puteau memora evenimente noi.

„Rezultatele obţinute ne ajută să stabilim o legătură clară între consumul excesiv de alcool şi problemele apărute în asimilarea de noi informaţii în rândul studenţilor sănătoşi,” conchide dr. Maria Parada, coordonatorul studiului.

Recomandăm:

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.