Copiii romani consuma droguri de la 14 ani

Copiii români consumă prima dată droguri la 14 ani. Cluburile sunt cel mai adesea locul de unde tinerii își procură stupefiante, iar cartierele de reședință și școlile reprezintă cele mai frecvente și cele mai apropiate locuri din care își cumpără droguri.
 Potrivit Raportului Național privind Situația Drogurilor în România 2010, citat de HotNews, heroina este drogul din cauza căruia s-a solicitat cel mai des asistența medicală, iar cel mai popular și mai ieftin drog este canabisul.

În primele șase luni ale acestui an, 934 de persoane au ajuns la spital după ce au consumat droguri. Nu mai puțin de 235 dintre acestea s-au intoxicat cu substanțe etnobotanice, cu aproape 149 mai multe decât anul trecut. Tot anul trecut, aproape 1.000 de persoane au necesitat asistență medicală după ce au consumat stupefiante de mare risc (opiu sau heroină).

Vârsta medie a celor internați a fost de 31,7 ani (39 de ani la femei, 29,5 ani la bărbați). Între dependenții de droguri internați ambulatoriu, cei mai mulți sunt tineri în jur de 27 de ani.

Raportul a evaluat și fluctuația prețurilor la nivelul străzii, observând că acestea au variat în funcție de cererea manifestată pe piață. Raportat la prețurile din 2008, în 2009 drogurile au costat cu 20% – 100% mai mult.

Același raport a arătat că 13% dintre adolescenții de clasa a XII-a care au consumat droguri au început mai devreme de 14 ani, 10% au început pe la 14, 15 ani și 41,3% undeva între 16 și 17 ani.

Recomandăm:

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.