Creierul se distruge la betie

Creierul se distruge la betie

Beția ocazională sau „binge-drinking” este considerat de mulți adolescenți drept un ritual de trecere la maturitate. Însă așa cum susțin cercetătorii de la universitatea din Cincinnati, ultimul lucru pe care îl face băutura este să te facă mai înțelept.

O echipă de cercetători britanici a scanat creierele a 29 de tineri între 18 și 25 de ani care au obiceiul să se îmbete în week-end. Băieții obișnuiau să consume cinci sau mai multe pahare de alcool pe noapte, în timp ce fetele ajungeau la patru sau peste.

Oamenii de știință au observat că ingestia de alcool cauzează o diminuare periculoasă a creierului. Mai exact, alcoolul duce la subțierea stratului cortical al cortexului pre-frontal, responsabil pentru procesarea emoțiilor, controlarea impulsurilor, atenției și luarea deciziilor.

„Fie că alcoolul este neurotoxic (distrugând celulele neuronale) fie, deoarece creierul este în dezvoltare la vârsta de 20 de ani, interferează cu factorii de dezvoltare și afectează modul în care creierul crește,” a explicat profesorul Tim McQueeny, coordonatorul cercetării. McQueeny va prezenta rezultatele cercetării sale în cadrul întâlnirii anuale a Societății de Cercetare privind Alcoolismul, care va avea loc în Atlanta (SUA).

Recomandăm:

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s