Creierul se distruge la betie

Creierul se distruge la betie

Beția ocazională sau „binge-drinking” este considerat de mulți adolescenți drept un ritual de trecere la maturitate. Însă așa cum susțin cercetătorii de la universitatea din Cincinnati, ultimul lucru pe care îl face băutura este să te facă mai înțelept.

O echipă de cercetători britanici a scanat creierele a 29 de tineri între 18 și 25 de ani care au obiceiul să se îmbete în week-end. Băieții obișnuiau să consume cinci sau mai multe pahare de alcool pe noapte, în timp ce fetele ajungeau la patru sau peste.

Oamenii de știință au observat că ingestia de alcool cauzează o diminuare periculoasă a creierului. Mai exact, alcoolul duce la subțierea stratului cortical al cortexului pre-frontal, responsabil pentru procesarea emoțiilor, controlarea impulsurilor, atenției și luarea deciziilor.

„Fie că alcoolul este neurotoxic (distrugând celulele neuronale) fie, deoarece creierul este în dezvoltare la vârsta de 20 de ani, interferează cu factorii de dezvoltare și afectează modul în care creierul crește,” a explicat profesorul Tim McQueeny, coordonatorul cercetării. McQueeny va prezenta rezultatele cercetării sale în cadrul întâlnirii anuale a Societății de Cercetare privind Alcoolismul, care va avea loc în Atlanta (SUA).

Recomandăm:

Această intrare a fost publicată în alcool, Sanatate și etichetată , de Archives. Pune un semn de carte la legătura permanentă.

Despre Archives

Omul este o structura trinitară deschisă să experimenteze toate rolurile din triunghiul Mamă – Tată – Copil, nu doar în linia creşterii lui ci şi în funcţie de context, energizand o parte sau alta sau toate trei, activând din aproape în aproape, Sinele. Modelului trinitar te ajută să energizezi un aspect sau altul sau pe toate trei, elasticizând felul în care primeşti informaţia dar şi modalităţile prin care răspunzi. Atunci când joci rolul de tată deschizi în tine fermitatea, rigurozitatea, puterea de a fi. Când faci raport cu mama interioară, comportamentele tale îmbracă note blânde, suportive, empatice. Atunci când copilul interior se activează, creativitatea, ingenuitatea, intuiţia dezvăluie o nouă pagină din cartea unei zile, ajutându-te să răsfoieşti aspecte din tine de care poate nu erai conştient. Când eşti şi mamă şi tată şi copil, un înţelept priveşte totul aducând situaţiei, echilibru, armonie, tâlc. În actul descoperirii tale vei găsi esenţa ta care nu este legată de aşteptările celorlalţi, ci este vie, puternică, încărcată de semnificaţii. Profilul îţi dezvăluie o faţetă din diamantul care eşti, te invită pe tine la introspecţie, autoobservatie, consiliere vocaţională, învăţare experențială, dansul cu viaţă însăşi; la a fi OM cu ‘O’ mare.

Comentează:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.