Drogurile nu mai sunt la moda in M. Britanie

Drogurile nu mai sunt la moda in M. Britanie

Nu se știe dacă din cauza scăderii calității, a publicității proaste făcute de vedete sau a prețului ridicat, drogurile și-au diminuat drastic popularitatea în rândul tinerilor din Marea Britanie.
 Statistici publicate recent de National Health Service din Marea Britanie, citat de ziarul The Guardian, indică faptul că englezii au atins cel mai scăzut nivel de consum de droguri din ultimii 15 ani.

Din martie 1961, când s-a semnat Convenţia Unică ONU asupra stupefiantelor, prin care s-a interzis total producţia şi transportul de droguri, procentul tinerilor care au încercat un drog ilegal a crescut de la 10%, în 1970, la 15-20%, în anii 1980, ajungând la aproape 50% în 1995.
În 2009-2010, procentul adulților care au folosit droguri a scăzut la 8,6%, potrivit NHS. Între tinerii de 16-24 de ani, tendința de scădere se păstrează, ajungând la 20%, adică cu o treime mai puțin decât acum 15 ani.

Scăderea purității drogurilor, exemplul negativ al starurilor dependente, precum și prețul ridicat constituie principalii factori cărora li se atribuie tendința de scădere a consumului de halucinogene.

Recomandăm:

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.