Recorduri negative de Craciun

În zilele 24-26 decembrie serviciul de ambulanță din țară a cunoscut o creștere a tentativelor de suicid, depresie și intoxicații cu etnobotanice.

 Majoritatea apelurilor primite de Serviciul de Ambulanță București a fost reprezentată de solicitări pentru pacienţi cu infarct miocardic, diverse forme de come sau sinucideri. „Au fost 12 tentative de suicid şi am fost chemaţi la 15 cazuri în care pacienţii erau diagnosticaţi cu depresii severe”, a declarat medicul Alis Grasu, directorul Serviciului de Ambulanță București.
Zilele trecute s-a marcat primul Crăciun în care Salvarea a fost chemată pentru intoxicări cu etnobotanice, scrie Gândul. „Au fost 11 solicitări pentru intoxicaţii cu substanţe necunoscute. Anul trecut nu a existat nici un asemenea caz, iar anul acesta nu există zi în care să nu avem măcar o solicitare”, susține Alis Grasu. Un alt record negativ a fost stabilit de un bărbat din Iași care a ajuns la spital cu o alcoolemie de 6 la mine. Bărbatul a recunoscut că băuse 2 litri de coniac.
La serviciul de ambulanţă al municipiului Bucureşti au apelat în zilele de Crăciun aproximativ 1.800 de bucureşteni. Din fericire au fost înregistrate mai puţine solicitări pentru afecţiuni digestive, aproximativ 200. Nu au lipsit apelurile care reclamau viroze sau traumatisme.

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.