Cel mai mare salariu din Romania 2010-2011

Cine spune ca trebuie sa ai propria ta afacere ca sa ai un trai fara griji nu are in totalitate dreptate. Cel mai bogat angajat a castigat, anul trecut, din salariu 5,66 milioane de lei (1,34 milioane de euro), conform datelor centralizate de Fisc, transmise EVZ.

Este un angajat al unei firme care se ocupa cu alte activitati de intermedieri monetare din Sectorul 3 al Capitalei si a primit un salariu net de circa 112.000 euro pe luna, scrie Capital.

Pe locul al doilea in topul celor mai avuti salariati s-a plasat, in 2010, un angajat al unei agentii imobiliare din Sectorul 5 din Bucuresti. Acesta a primit, anul trecut, un venit salarial 3,84 milioane lei (circa 913.000 euro).
Al treilea loc in clasament este detinut tot de un bucurestean, de data aceasta din Sectorul 1 si care ofera consultanta de management si pentru afaceri. Acesta a avut, in 2010, un salariu de 3,36 milioane de lei (799.000 euro).

Sapte bucuresteni in top 10

In total, primii zece cei mai bogati angajati de anul trecut au cumulat venituri in suma de 33,3 milioane lei (7,9 milioane euro). Cea mai mare parte dintre cei mai bogati 10 salariati sunt din Bucuresti, sapte dintre acestia lucrand in Capitala. In rest, pe locul 7 este un angajat in comertul cu fructe si legume din judetul Prahova, pe locul 8 un salariat in domeniul fabricarii de produse lactate si branzeturi din Satu Mare, iar pe locul 9 un angajat la o companie care comercializeaza produse chimice din judetul Ilfov.
Datele au fost extrase din evidenta fiscala, constituita pe baza declaratiilor depuse de catre angajatorii/platitorii de venituri din salarii si asimilate acestora.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) precizeaza ca venitul net din salarii se determina ca diferenta intre venitul brut si contributiile obligatorii aferente, iar impozitul se stabileste prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului baza de calcul determinat ca diferenta intre venitul net si deducerea personala acordata, cotizatia sindicala platita si contributiile la fondurile de pensii facultative.

miercuri, 11 august 2011

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.