Secretele orgasmului explicate stiintific. Doua cai spre placerea femeilor

Pentru multi barbati, orgasmul este un mister, iar pentru unele femei e o frustrare, pentru ca nu reusesc sa il atinga. Acum, un studiu al creierului ajuta oamenii de stiinta sa dezvaluie secretele orgasmului.

Folosind scanner ca sa observe care parti din creierul unei femei devin active in momentul in care sunt excitate, cercetatorii de la Rutgers University din New Jersey au descoperit ca exista cel putin doua cai spre placerea deplina a femeii.

Una dintre aceste cai se activeaza in momentul in care femeia este singura si are fantezii cu ajutorul imaginatiei. Celalalta “loveste” in momentul in care femeia este fizic stimulata de partener in timpul actului sexual.

Pentru a ajunge la rezultate relevante, cercetatorii au facut doua studii. Unul care le-a avut ca subiecti pe femeile singure si altul care le-a vizat pe cele care au un partener. Astfel, ei au descoperit ca in cazul femeilor singure apare o crestere a activitatii in 30% din zonele creierul, inclusiv in cortexul prefrontal, o zona care controleaza functii ca decizie-actiune, controleaza urgentele si imaginatia.

In contrast, in cazul femeilor stimulate de un partener, aceeasi zona a creierului “se blocheaza” in timpul orgasmului.

Aceste doua aspecte sugereaza ca un orgasm este atins cu un partener in momentul in care femeia atinge o asa numita stare de constienta alterata, cu alte cuvinte se lasa purtata intr-un fel de “transa”. Incapacitatea femeii de a face asta, o poate impiedica sa atinga orgasmul.

Cercetatorii spun ca nu cred ca orgasmul este un act inconstient, dar ca el schimba starea de constienta. In momentul in care oamenii sunt intrebati cum percep orgasmul, acestia il descriu ca o senzatie de pierdere a controlului.

Cele doua studii mai scot in evidenta si urmatorul aspect: creierul femeilor dispune de cai alternative de a experimenta placerea sexuala in functie de statusul lor: singure sau implicate intr-o relatie. Aceasta, chiar daca exista o oarecare diferenta intre cineva care incearca o stimulare sexuala la nivel mental si cineva care primeste stimularea directa, din partea unui partener.

Oamenii de stiinta cred ca studii viitoare despre orgasmul si despre rolul pe care il are cortexul prefrontal ar putea ajuta femeile care au dificultati in a atinge orgasmul.

Pe de alta parte, au existat tentative de studii similiare si in cazul barbatilor, dar nu s-a ajuns la nicio concluzie, din cauza problemelor tehnice. Orgasmele masculine sunt mult mai scurte si putine femei ar fi surprinse sa descopere ca barbatii isi folosesc mult mai putin creierul in timpul actului sexual decat ele.

Related Post

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.