Cele mai ciudate strazi din lume: Stii care sunt?

THE WORLD GEOGRAPHY a cautat si a gasit cele mai ciudate strazi din lume. Recordurile lor dau batai de cap soferilor sau pietonilor, de zeci de ani.

In Scotia exista cea mai scurta strada. Ebenezer Place are doar 2 metri si o singura adresa. Ea a aparut in 1883, cand proprietarul unui hotel a fost nevoit sa scrie numele unei strazi pe partea ingusta a cladirii. A fost declarata oficial strada in 1887.

Cea mai ingusta strada se afla in Germania. Spreuerhofstraße, din Reutlingen, are 31 de centimetri si a fost construita in 1726.

Strada Lombard, din San Francisco, este cunoscuta pentru faptul ca, fiind extrem de stramba, a fost transformata, in 1922, intr-un semi-parc. Viteza maxima este de 8 km pe ora.

Cea mai abrupta strada din lume este Noua Zeelanda. Baldwin Street se afla intr-o suburbie a orasului Dunedin. Ea are o lungime de doar 350 de metri, iar cand incepe are o altitudine de 30 de metri deasupra nivelului marii. Cand se termina, ajunge la o altitudine de 100 de metri deasupra nivelului marii.

Cea mai lata strada este 9 De Julio, din Buenos Aires, Argentina. Pentru a o traversa, trecatorii trebuie sa astepte de 3 ori culoarea verde.

Cea mai lunga strada este Yonge Street care leaga lacul Ontario din Canada cu lacul Simcoe. Are 1.896 Km.

Magic Roundabout din Swindon, Anglia, este cel mai confuz sens giratoriu. Construit in 1972, el are 5 alte mini-sensuri, aranjate tot in cerc. In 2009 a fost votata cea mai infricosatoare intersectie din tara.

Cel mai mare sens giratoriu din lume se regaseste in Putrajaya, Malaiezia. El ocupa o suprafata totala de 4.500 kmp, iar lungimea buclei este de 3,4 Km.

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.