Primul Film Postat pe YouTube

Din februarie 2005 cand a fost creat de catre trei tineri, YouTube a devenit de departe cel mai popular sit web unde utilizatorii pot incarca si vizualiza videoclipuri.

In primul clip postat pe YouTube, “Me at the zoo”, apare unul dintre fondatorii site-ului, Jawed Karim.

Karim a fost practic prima persoana urmarita pe YouTube.

The first video on YouTube, uploaded at 8:27PM on Saturday April 23rd, 2005. The video was shot by Yakov Lapitsky at the San Diego Zoo.

Jawed Karim a studiat la Universitatea Illinois din orasul Urbana, comitatul Champaign, statul Illinois. Inainte de-a incepe afacerea numita YouTube, Karim a lucrat la compania PayPal, impreuna cu ceilalti doi fondatori, Chad Hurley si Steve Chen.

Dupa ce PayPal a fost cumparat de eBay, cei trei au primit un bonus, cu care si-au construit un birou intr-un garaj. Acolo, in februarie 2005, au pus bazele YouTube-ului.

Karim si-a indreptat insa atentia catre studii si s-a inscris la Stanford University, unde s-a specializat pe parte de calculatoare, ramanand insa consultant pentru ceilalti doi fondatori.

In octombrie 2006, Google a cumparat YouTube.

Un raport al Wall Street Journal a mentionat ca Chad Hurkey, co-fondatorul YouTube, a fost platit cu 694,087 actiuni la Google, cu o valoare de mai bine de 345 milioane de dolari.

Actiunile intrate in posesia lui Steve Chen sunt in valoare de 326.2 milioane de dolari, in timp ce Jawed Karim, care parasise compania inainte de incheierea afacerii cu Google, a castigat actiuni in valoare de 64.2 milioane de dolari.

In 2007 Jawed s-a intors la Universitatea din Illinois, unde a tinut prelegeri pentru studentii de acolo, fiind cel mai tanar orator din istoria institutiei.

In ultimii ani, Karim a pus bazele unei fundatii, Youniversity Ventures, cu scopul de-a ajuta absolventii de facultate sa-si puna in practica ideile de afaceri.

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s