In 2013, efectele vor fi devastatoare – Furtunile Solare

Campul magnetic terestru a fost puternic afectat ieri, cand o ejectie cromosferica a lovit si a comprimat magnetosfera planetei noastre. Activitatea magnetica a fost mult mai intensa, decat in mod normal, indicand un inceput de furtuna severa, anunta institutul Geologic al Romaniei.

Este posibil ca in perioada urmatoare sa se formeze aurore spectaculoase in jurul ambilor poli, existand posibilitatea extinderii acestora spre latitudini mai joase, in functie de evolutia furtunii.

In 2012, o furtuna solara puternica ar putea afecta grav infrastructura mondiala

Astronomii mai spun ca un lant de explozii solare de intensitate mare este asteptat la sfasitul anului 2012. in astfel de perioade, scutul magnetic al Pamantului este afectat, iar nivelul radiatiilor solare creste. in timpul furtunii solare, temperatura Soarelui va depasi 5.500 de grade Celsius.

Activitatea soarelui se desfasoara pe cicluri cu o durata medie de aproximativ 11 ani, determinand schimbarile climatice pe Pamant. Se presupune ca un ciclu solar este determinat de campul magnetic al Soarelui, care se inverseaza o data la 11 ani. Un ciclu magnetic complet dureaza 22 de ani.

Soarele se afla aproape de un final de ciclu de 11 ani, iar furtunile solare vor creste in frecventa si intensitate spre varful activitatii, in 2012-2013.

„impactul unor evenimente climaterice severe, poate cauza nu doar distrugerea sistemelor tehnologice existente, ci poate duce la distrugeri pe termen scurt si lung pe plan socioeconomic”, mentioneaza un raport al NASA, citat de newscientist.

In 2013, vor avea loc explozii solare devastatoare

Oficialii de la NASA au avertizat ca Pamantul va fi lovit in 2013 de explozii solare devastatoare din cauza ca Soarele va ajunge la maximul puterii sale. Acest lucru va cauza dezastre de nivel energetic, in cel mai bun caz posibil, in intreaga lume. Astfel, satelitii artificiali nu vor mai functiona, zborurile vor fi intrerupte, generatoarele de curent se vor supraincalzi si intreaga lume ar puta ramane in bezna. in aceeasi avertizare oficialii de la NASA au spus ca o super furtuna solara poate cauza consecinte catastrofice pentru oameni daca nu vor fi pregatiti.
„stim ca se apropie dar nu stim cat de rau va fi. Caile de comunicatii prin satelit vor cadea, traficul aerian va fi afectat, sistemul bancar de altfel, computerele noastre si ele, tot ce este electronic va fi afectat. Multe zone vor ramane fara curent electric”, a declarat directorul de la Divizia pentru Studiul Soarelui de la NASA, Dr. Richard Fisher.

Related Post

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s