Actioneaza precum liderii pe care ii admiri

Tony Robbins, Steve Jobs, Walt Disney – Ce au in comun acesti oameni si cum au reusit sa dezvolte business-uri de-a dreptul impresionante?

In afara intrebarilor firesti „Ce?” si „Cum?”, inca din primul moment si-au pus intrebarea fireasca „De ce?”  DE CE-ul este ceea ce ii determina sa se trezeasca dimineata plini de energie, entuziasm si dorinta fireasca de a cuceri lumea. Totul incepe cu un DE CE clar si bine articulat. Va propun un exercitiu de imaginatie. Cum ar arata lumea daca cu totii am invata sa gandim, actionam si comunicam la fel ca acesti oameni care ne inspira? 

Statisticile arata ca peste 80 la suta din americani nu au jobul visat. Probabil ca in Romania lucrurile sunt cel putin similare.  Cum ar arata lumea daca peste 80 la suta dintre noi am iubi jobul pe care l-am ales, ne-am trezi dimineata plini de entuziasm, am fi productivi, mult mai creativi, pozitivi in relatiile cu colegii si clientii? Cu certitudine, ne-am intoarce acasa cu o alta stare de spirit, ne-am regasi echilibru si am putea fii mult mai fericiti si in viata personala. E posibil si depinde de fiecare dintre noi.
Oamenii inspirati au cariere de succes si cladesc companii puternice. Companiile puternice sunt primul pas spre economii puternice. Cum ne-am simti in situatia in care am trai intr-o tara cu o economie puternica? Cum ar arata comunitatea romaneasca de business daca mai multi lideri  si-ar propune sa inspire echipele pe care le conduc?

Sesiunile de leadership coaching cu lideri din diverse companii mi-au relevant cateva insight-uri:

  • Echilibrul intre munca si viata personala este inca instabil;
  • Sunt foarte implicati in management si micro-management;
  • Ar putea dedica un procent mai mare din timpul lor oamenilor din echipele pe care le conduc pentru coaching, mentoring si responsabilizarea acestora.

INSPIRA! TRANSFORMA! 3,2,1 ACTIUNE!

INSPIRA – Pe parcursul a peste 16 ani in diverse multinationale am avut norocul de a a cunoaste lideri carismatici si experti care m-au inspirat in demersurile mele profesionale.
In acelasi timp, am citit cateva din biografiile marilor lideri ai lumii, unii dintre acestia devenind adevarate modele pentru mine. Povestile marilor vizionari sunt o reala sursa de inspiratie pentru multi dintre noi, determinandu-ne sa facem pasi si sa iesim din zona de confort.
La fel de stimulative sunt si povestile oamenilor pe care ii intalnim in drumul nostru, care au un vis in care cred, actioneaza masiv si ajung sa dea viata propriilor proiecte. Stiu de la bun inceput care este DE CE-ul lor, ce ii inspira si motiveaza.
Aveti un DE CE in fiecare dimineata cind va treziti? Puteti defini DE CE-ul companiei pentru care lucrati sau al business-ului pe care visati sa-l creati intr-o buna zi?

TRANSFORMA – Totul incepe cu tine, asa cum esti acum si mai ales cum ai putea deveni de indata ce capeti incredere, realizezi ca ceea ce visezi de multi ani este posibil daca tu crezi cu adevarat in tine. Reflecteaza la valorile, visele si obiectivele tale. Fiind constient ca anumite cuvinte contribuie la tansformarea ta, vei comunica altfel cu cei din jur, iar situatiile de viata vor deveni experiente de invatare pozitive. Prin felul cum esti, vezi lumea din jurul tau. Totul incepe cu tine.

3,2,1 ACTIUNE! – asemeni multora dintre voi, fac parte din categoria „pragmatici inspirati” si va propun ca de indata ce va simtiti inspirati si va cunoasteti cu adevarat, sa treceti la actiune. Indiferent de situatia de business pe care o abordati (brainstorming-ul de strategie pe termen mediu-lung, dezvoltarea unui plan de lansare de brand, relatia cu clientii, sedinta de vanzare), incepeti sa actionati ca un lider.

Important este sa stim spre CE ne indreptam si mai ales care este DE CE-ul care ne determina sa fim altfel si sa actionam ACUM.

preluat de pe: cariereonline.ro
 

 

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s