Barbatii racesc mai repede decat femeile?

Cercetatorii de la Universitatea McGill din Canada sustin ca sistemul imunitar al barbatilor este mai slab, comparativ cu cel al femeilor, în lupta cu virusurile racelii. Oamenii de stiinta spun ca hormonul estrogen, specific femeilor, le ofera acestora o mai mare rezistenta. De asemenea, femeile au capacitatea de a-si reveni mai repede dupa ce au racit.

Specialistii canadieni au folosit pentru acest studiu soareci de laborator, atât femele, cât si masculi. Cercetatorii i-au injectat cu diferite virusuri ale racelii. Cobaii au fost monitorizati timp de o luna, timp în care oamenii de stiinta au constatat ca sistemul imunitar al masculilor a fost atacat într-un timp destul de scurt. Femelele au racit mai greu decat masculii, iar printre subiecti s-au numarat si femele care nu au racit.

În timpul studiului, oamenii de stiinta i-au supus pe cobai diferitelor analize pentru a vedea cum a reactionat organismul în urma introducerii virusurilor. Sistemul imunitar al masculilor era „dat peste cap”, în timp ce organismul femelelor încerca sa produca anticorpi, care sa lupte împotriva „intrusilor”.

Specialistii spun ca hormonul estrogen este capabil sa protejeze organismul împotriva mai multor afectiuni, nu numai împotriva racelii.

„În urma cercetarii, am constatat înca o data ca sistemul imunitar al femeilor este mai rezistent decât cel al barbatilor. Ambele sexe de cobai au avut aceeasi alimentatie, iar niciunul nu a fost supus altor factori externi care ar fi putut determina aparitia racelii„, a declarat dr. Maya Saleh, coordonator al studiului.

Un gând despre „Barbatii racesc mai repede decat femeile?

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.