Ce boli mai adaposteste o casa neingrijita?

Numarul cazurilor de rinita alergica cronica este intr-o crestere continua in Marea Britanie, unde peste 12 milioane de locuitori au fost diagnosticati cu aceasta afectiune, releva datele Serviciului National Medical (National Health Service) din Regatul Unit. Aceste constatari sunt confirmate si de organizatia Allergy UK, conform publicatiei The Daily Mail.

Un studiu realizat printre britanicii care sufera de alergie a reliefat ca 58% dintre acestia sunt vulnerabili la acarienii din praful de casa, 45% sunt alergici la animalele domestice, iar 31% la mucegai.

In plus, aproximativ 30% din persoanele alergice sufera din cauza substantelor chimice din compozitia unor detergenti si substante de igienizare a casei.

Alergiile fac ravagii mai ales in sezonul rece, nu doar din cauza temperaturilor scazute de afara, ci si din cauza incalzirii centralizate, care duce la o crestere a numarului de acarieni.

Potrivit expertilor, in 59% din cazuri alergiile se amplifica in dormitor, ceea ce nu este deloc surprinzator, avand in vedere ca cel mai obisnuit pat poate fi colonizat de circa doua milioane de acarieni, iar o perna medie poate creste de doua ori in greutate din cauza excrementelor acestor capuse.

Un gând despre „Ce boli mai adaposteste o casa neingrijita?

  1. Oricat de multa grija am avea, nu putem trai intr-un mediu perfect steril si asta din cvarii motive.Important este ca sistemul nostru imunitar sa fie bine dezvoltat,,ca sa trecem mai usor peste aceste alergii!

    Apreciază

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s