Cum au ajuns sa ceara mancare familii cu un venit de 88.000 de dolari

Americanii, cu frigiderul gol.


Noii saraci din Statele Unite donau pana de curand haine, alimente sau bani celor defavorizati. Dar acum au ajuns ei insisi flamanzi. Pentru cei care alcatuiau clasa de mijloc a Americii soarta s-a intors nemilos.

49 de milioane de oameni, adica unul din 6 americani, au nevoie de bonuri pentru bancile de alimente, altfel ar muri de foame.

Intr-o cocheta suburbie a orasului Atlanta, viata parea binevoitoare cu oamenii. Pentru a-si duce traiul inlesnit, fiecare familie dispunea de un venit de 88.000 de dolari, cel mai ridicat din Georgia.
Insa pentru tot mai multe familii de aici, prosperitatea e doar o aparenta. Si-au pierdut slujbele, si-au epuizat economiile, iar casele cele mari si frumoase sunt scoase la vanzare de banci ori pe cale sa fie. Sa puna ceva pe masa in fiecare zi e deja o lupta.
Asa ca tot mai multi locuitori din Forsyth sunt nevoiti sa apeleze la bancile de alimente.
Doi soti pensionari sunt prea stanjeniti ca sa apara in fata camerei. S-au pensionat confortabil pe cand nici nu implinisera 60 de ani. Dar astazi – dupa cateva investitii neinspirate, conturile ruinate si probleme medicale costisitoare – s-au calificat pentru bonurile gratuite de alimente. Si risca sa-si piarda locuinta.
Raymond este fost militar, revenit anul trecut din Afganistan cu un sindrom de stres post-traumatic foarte sever. „Tot ce vreau e o slujba. Nu vreau ajutor”, spune el.
Stingheriti, sotii Price tocmai au primit o cutie cu alimente, donata de echipa de baseball din Atlanta. La fel ca ei, zeci de familii s-au aliniat pentru ajutoarele fara de care n-ar fi avut nimic de mancare de Ziua Recunostintei.

2 gânduri despre „Cum au ajuns sa ceara mancare familii cu un venit de 88.000 de dolari

  1. si uite cum… pana nu ajungi in situatia respectiva, nu iti dai seama cat si in ce hal iti poate schimba viata: ‘ignoranta’, ‘nepasarea’, ‘increderea de sine… MARE’… cat ai fi de mare… damn.

    Apreciază

    • Suficienta,prost gestionata, de cele mai multe ori, te face sa crezi,ca tie nu ti se poate intampla !!! De aceea, insuficienta,in aceste cazuri, poate provoca adevarate tragedii!

      Apreciază

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.