Gimnastica Creierului – Cele 7 Principii de baza

  • SANATATE
  • GIMNASTICA CREIERULUI
  • CELE 7 PRINCIPII ale lui ANDRE VERMEULEN

1) -Stimulează-te fizic. Mişcă-te. Dansează, fă exerciţii aerobice, înoată, joacă tenis, sau fotbal. Fă exerciţii de lateralitate,  adică cu mâna stângă atinge-ţi urechea dreaptă şi cu mâna dreaptă atinge-ţi nasul, după care inversează-le, şi repetă mişcarea până o stăpâneşti complet.

2) -Bea 8 pahare cu apă pe zi.  După cum susţin experţii, acest lucru nu este opţional, ci obligatoriu daca dorim să ne funcţioneze creierul la capacitate maximă. Şi dacă suntem stresaţi, trebuie să mărim la 16 paharele de apă pe zi.  90 % din volumul creierului este apă şi este principalul vehicul de transmisii electrochimice.

3) -Oxigenează-te. Fă exerciţii, pleacă la ţară. Înainte de o întălnire importantă sau de o muncă, care are nevoie de concentrare, respiră adânc.  Respiră în 4 timpi, Ţine aerul în 16 şi expiră în 8. Doctorul Otto Warburg, Premiul Nobel în Fiziologie, A făcut un experiment în care a reuşit să convertească celule sănătoase în maligne, printr-un proces lent de reducere de oxigen.

Înconjoară-te de plante.
Ştiai că: o singură plantă poate înlătura particule contaminante din aer într-un spaţiu de 9 m² ?
Plantele măresc ionizarea negativă a aerului şi îl încarcă de oxigen,
crescându-ne productivitatea cu 10%.
Unele plante, cum ar fi cele din familia dracaena
s-au dovedit a fi cele mai bune pentru oxigenare.

4) -Consuma alimente pentru creier. Creierul are nevoie de 5 porţii de fructe şi legume/verdeţuri pe zi, seminţe, nuci, usturoi, cereale complete, ciuperci, uleiuri presate la rece şi proteine. Peştele practic porneşte regenerarea a noi celule nervoase.

5) -Gândeşte pozitiv. Gândurile negative generează substanţe chimice care blochează conexiunile între neurotransmiţători. Cum spunea Henry Ford: “Dacă gândeşti că poţi, sau nu poţi, tot timpul vei avea dreptate”.

6) -Ascultă muzică barocă. Muzica este poarta către lumea interioară; atinge locuri pe care noi nu suntem capabili să le descoperim. Ajută creativitatea, expresia personală. Uşurează învăţarea. Un fermier a observat că punând muzică barocă vacilor, a crescut producţia de lapte si numărul globulelor albe în sângele acestora.

7) -Provoacă-ţi creierul. Dacă nu îl folosim, îl pierdem. Joacă şah, rezolvă cuvinte încrucişate, învaţă să cânţi la un instrument, fă exerciţii de matematică, călătoreşte în locuri noi, mergi la expoziţii de artă, citeşte, studiază ceva. Scrie şi desenează cu mâna nedominantă. Deschide-ţi mintea noilor experienţe şi formelor de gândire. Toate acestea ajută unei mai bune funcţionări a creierului.

Putem trage concluzia că în acest „Mileniu al Minţii”,
unica manieră de a fi competitivi şi de a menţine un echilibru în vieţile noastre este nu să muncim mai mult, ci mai bine, să alegem calitatea, în detrimentul cantităţii…! 

RECOMANDAM 

Un gând despre „Gimnastica Creierului – Cele 7 Principii de baza

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s