Afaceri ale Romanilor cu bani de la UE

10.000 de someri au devenit patroni. Alti 60.000, gata sa puna pe picioare o afacere cu fonduri UE:


Mii de oameni care si-au pierdut locul de munca, dar pe care statutul de somer nu i-a descurajat, au reusit sa invinga criza, dar mai ales sa puna pe picioare o mica afacere in aceasta perioada dificila pentru intreaga economie.

Ministerul Muncii ii invita pe toti sa-si ia inima-n dinti, cu atat mai mult cu cat exista fonduri europene, care sa le sustina proiectele.

In Ocna Mures, judetul Alba, familia Bota scoate profit din productia lumanarilor de lux. Sunt lucrate manual, din stearina, iar materia prima folosita e adusa tocmai din Germania. Afacerea a fost pusa pe picioare in urma cu 3 ani, cand ambii soti au ramas fara loc de munca. Au pornit la drum cu 6.000 de euro, iar acum pot spune ca si-au recuperat investitia si sunt pe profit. Pentru productia unei singure lumanari este nevoie de un proces destul de indelungat. Dupa ce se topeste ceara, se toarna in matrite, se lasa la racit sase ore, dupa care se orneaza si decoreaza. Tot pierderea jobului a determinat-o si pe Gabriella Dicso din Satu Mare sa-si deschida propria firma. Dupa ce a lucrat 15 ani ca angajat in publicitate, iat-o acum in acelasi domeniu in calitate de patron. Face orice: de la bannere pana la carti de vizita.

Peste 70.000 de someri au fost inclusi in diferite programe derulate pana acum de Ministerul Muncii, care ii pot ajuta sa devina mici patroni. Dintre ei, mai bine de 10.000 au obtinut deja certificate de antreprenori.

Banii vin in proportie de 85% de la Uniunea Europeana, 15% de la stat si restul din partea unor ONG-uri. Pana acum au fost depuse la Ministerul Muncii proiecte a caror valoare depaseste 2,5 miliarde de lei. Cei interesati trebuie sa se grabeasca – sacul cu bani e pe terminate.

Sursa: Pro TV

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.