Oamenii Demoni. Scheletele oamenilor-demoni, găsite într-un mormânt din SUA

Sayre este un târg de lângă Bradford County, Pennsylvania, la 59 de mile depărtare de Scranton. În jurul anului 1880 a fost găsit în această zonă un cimitir imens, unde au descoperit mai multe schelete omeneşti cu nişte cranii de demoni.
Osemintele aparţineau unor bărbaţi cu o statură impresionantă, de aproape 3 metri înălţime, iar craniul avea două coarne, asemenea creaturilor diavoleşti. Potrivit datelor furnizate de arheologi, mormintele datau din anii 1200.

Descoperirea a fost făcută de un grup reputabil de anticari, alături de demnitarul de stat al Bisericii Prezbiteriene G.P. Donehoo.
Aceasta nu era prima dată când se descopereau cranii umane cu coarne pe teritoriul Americii de Nord. În timpul secolului al XIX-lea, oseminte similare au fost descoperite lângă New York.
Mulţi oameni, adepţi ai teoriilor extraterestre pretind că aceste cranii sunt ale unor extratereştri care au vizitat Terra, alţii consideră că aparţin unor oameni influenţaţi de puteri malefice.

Mit-urile despre uriaşele cornute pot fi, de asemenea, influenţate in plus de celebrul muzeu din Philadelphia, de ciudăţenii medicale, Muzeul Mutter, care sa deschis în 1858. Aproximativ in timpul săpăturilor Atena-Sayre, muzeul a expus un model de ceara a unei femei de serviciu francez din secolul al 19-lea pe nume Madame Dimanche, care a avut un corn de 10-inci, crescut din fruntea ei.
Aceste coarne umane, cunoscute cu numele medical Cornu cutaneum, sunt realizate din cheratina, proteina, aceleaşi găsite în păr şi unghii. Corn a făcut-o pe Dimanche o celebritate, asa ca e posibil ca mitul Gigantilor Incornorati (ale căror oase au fost furate, în Philadelphia), să fi fost influenţate de aceste evenimente contemporane.

Au fost Susquehannocks un trib de uriaşi? Prin standardele de secolul al 19-lea ei au fost, probabil, astăzi, deşi ar fi mult mai misterios ca o echipă de jucători de baschet.Căpitanul John Smith, de faima Coloniei Jamestown, a scris despre întâlnirea lui cu Susquehannocks în jurnalul său între 1607 şi 1609: „60 din aceste Susquehannocks a venit la noi … astfel de oameni mari si bine proportionati sunt seldome seene, pentru a parea giganţi.

În poveştile lui carte 1912 a cheală Muntii Eagle, Shoemaker istoric Henry scrie despre o statuie de şapte metri înălţime de o prinţesă Susquehannock sculptat de la Flint, care a fost descoperit în 1865 lângă McElhattan (pag. 208-211), nu departe de situl unde a fost descoperit scheletul „gigantului cu coarne”.

Din pacate, acest mit a fost perpetuat de mai multe grupuri religioase şi cercetătorii in supranatural, care indică pentru săpătură Sayre, ca dovadă a gigantilor biblici cunoscute sub numele Nephilim. Unii chiar vedeau acesti giganţi mitici, o dovadă a apocalipsei 2012. Şi o parte din vina merge la autori care au grija mai mult despre vânzarea de cărţi decât a face cercetare istorică reală sau si prin verificarea faptelor.

Povestea dintre giganţii incornorati a aparut in urma unu-i fapt real descoperite in site-uri nenumărate, şi discutiile despre acesti giganti au creat destula agitaţie, în ultimii ani de la publicarea din Pennsylvania Ciudatul lac Matt, dar este adevarat că toate acestea sunt urmări ale „cercetarilor” si nu un defect al arheologilor, Cum ştim? Simplu, pentru că în fiecare poveste despre Gigantii Incornorati, au greşit toti numele de Warren Moorehouse (unul dintre cei mai mari arheologi ai lumii), ca „Morehouse”.

La acest articol a mai contribuit si cei din Pennsylvania, unu-l   dintre ei este marele scriitor Marlin Bressi.

2 gânduri despre „Oamenii Demoni. Scheletele oamenilor-demoni, găsite într-un mormânt din SUA

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s