Trebuie să-ti vorbesc

  • In timp ce sotia mea servea cina, i-am luat mana si i-am spus:. ”Trebuie să-ti vorbesc” Ea a dat din cap si a mancat calma. Am vazut durerea in ochii ei . . . . acea tristete care imi blocheaza gura . . . mi-am facut curaj si i-am spus: ” Vreau sa divortam”.
    Ea dezgustată de intrebarea mea a spus incet:” De ce?”. In acea noapte nu am vorbit si ea a plans toata noaptea. Eu stiam ca ea vroia să inteleagă ce se intamplă cu căsătoria noastră, dar nu am putut raspunde . . . . a pierdut inima mea, din cauza altei femei . . . Ana! Eu n-o mai iubeam asa de mult pe sotia mea . . . am fost asa de trist . . . m-am simtit vinovat, motiv pentru care am semnat actul de separare, care aspune ca sotiei mele iar rămane casa, masina si 30% din magazin.

Hearth

Atunci cand a văzut actul de separare la rupt in o mie de bucăti” Cum?! Am petrecut zece ani din viata noastra impreuna si acum ma lasi pentru alta?!”.

Mă simt asa de rău pentru tot acest timp pierdut cu tine . . . pentru toate energiile . . . . dar nu am putut face altceva . . . acum o iubesc pe Ana.

Dintr-o data sotia mea a inceput sa urle si a plans continuu. Era furioasa si dezamăgita . . . . ideea de divort a inceput să devină realitate. Ziua urmatoare m-am intors acasă si am gasit-o stand la biroul ei in dormitor . . . scria, nu am mancat nimic la cina si m-am dus la culcare . . . am fost foarte obosit dupa o zi petrecuta cu Ana.

In noapte m-am trezit si am văzut-o pe sotia mea tot acolo la birou . . . M-am intors si am continuat să dorm. Dimineata următoare sotia mea s-a prezentat la mine, cu niste conditii pentru a ” accepta divortul”. Nu a vrut casa, nu a dorit nici masina . . . si nici magazinul. Maine incepea o noua luna, in acea lună ar trebui să trăim ca si cum nimic nu sa intamplat rationamentul său a fost simplu:”

Fiul nostru are examene in aceasta luna si nu terebuie sa-l ingrijoarm cu problemele noastre. ”Am fost de acord, cu toate acestea, ea a făcut o doua cerere.” Trebuie să ne amintim de ziua in care am fost căsătoriti, atunci cand m-ai luat in brate si m-ai dus in dormitorul nostru pentru prima dată. . . . dar in această lună, in fiecare dimineată trebuie sa ma iei in brate pana la usa de iesire”. Am crezut ca si-a pierdut mintea, dar am fost de acord ca să nu strice vacanta de vară. I-am povestit Anei. Ana care a inceput sa rada spundand:. ”Indiferent de ceea ce trucuri a inventat sotia ta . . . spune-i ca esti al meu”.

De mult timp eu si sotia mea nu am avut o lungă „confidentialitate”, asa ca cand am luat-o prima zi in brate am fost atat jenat . . . . dar fiul nostru a fost in urma noastra si ne aplauda spunand : ”Tata esti tare, ai luat-o pe mama in brate „! Cuvintele lui erau ca un cutit in inima mea . . .  am mers zece metri, cu sotia mea, in bratele . . . . Ea a inchis ochii si a spus incet:. ”Nu-i spune nimic despre divort . . te rog”. Am fost de acord. Am lăsat-o la usa si ea a iesit, si a plecat să ia autobuzul pentru a merge la munca. A doua zi, am fost mai relaxat . . . ea se sprijin pe pieptul meu . . Am simtit parfumul ei pe bluza mea. Am realizat ca a trecut mult timp de cand nu m-am mai uitat la ea, deoarece am uitat . . . . am realizat ca nu mai e atat de tanără . . . cateva riduri pe fată. fire de păr albe. . . . . !

M-am intrebat: „ce am făcut de am reduso, astfel?”

A patra zi, luand-o in brate, cum se intampla in fiecare dimineată am simtit că intimitatea s-a intors la noi . . . . aceasta a fost o femeie care mi-a dat zece ani din viata si tineretea ei, un copil . . . . , pentru ca urma sa ne apropia mai mult si mai mult. Nu am spus nimic din respect pentru Ana!.

Fiecare zi a fost mult mai usor să o ridic si a trecut luna repede. Credeam ca am fost obisnuiti sa o ridic, si pentru că fiecare zi care a trecut o simtiteam mai lejera. Intr-o dimineată ea a fost indecisa cu ceea ce sa poarte . . . a incercat totul ,,si a zis:”

Hainele imi sunt mari”. Mi-am dat seama că ea a pierdut in greutate . . . Deci, de accea era asa de usoară, am realizat brusc că a fost in depresie. . . prea multă durere si suferintă. Fară să imi dau seama am atins părul ei . . . fiul nostru, a intrat brusc in camera noastră si a spus:” Tati e timpul pentru a o duce pe mama in brate (pentru el a devenit un moment fundamental al vietii sale). Am luat-o pe sotia mea in brate am simtit un fior care a schimbat modul in care vedeam divortul. A, inceput sa o iau ca prima data cand am luat-o acasă atunci cand ne-am casatorit . . . . . . Am vrut să plang. Ultima zi am facut acelasi lucru si a spus:” Nu mi-am dat seama că am pierdut intimitate cu tine”. Fiul nostru a trebuit să meargă la scoală si l-am insotit eu cu masina. Sotia mea a ramas acasa.

M-am dus la muncă . . dar la un moment dat am trecut prin fata acasei lui Ana m-am oprit . . si am fugit in sus pe scări . . . ea mia deschis usa si i-am spus: ”Iarta-ma . . dar nu vreau sa divortez de sotia mea”. . . sa uitat la mine, si a spus: ” Esti nebun?
”I-am răspuns:” Nu . . e doar că imi place sotia mea . . . a fost un moment de plictiseala si rutina in care ne-am departat . . dar acum mi-am dat seama de adevăratele valori ale vietii, azi am dus-o in brate, mi-am dat seama că trebuie sa o fac pentru tot restul vietii mele! ”Ana mi-a dat o palma si mi-a inchis usa in fata.

Eu mergand in jos pe scări repede, am condus si m-am oprit intr-un magazin de flori. I-am cumpărat un buchet de trandafiri si fata de la magazin mi-a spus: ”Ce vreti sa scrieti pe bilet?
Nu imi pasă de nimic dar o sa te iau in brate in fiecare zi din viata mea pană ce moartea ne va desparti.

„Am venit degraba acasa, am urcat scările si am fugit sus in camera fericit si cu un zambet pe buze, dar sotia mea . . . . . . era pe jos . . . moarta.
Ea lupta impotriva cancerului!. si eu in loc sa imi dau seama ce se intampla. . am fost ocupat cu Ana. Sotia mea mi-a cerut accea perioada de timp pentru ca, ea stia că era pe moarte. 

‘Deci. . . ca fiul nostru să nu sufere traume i-a rămas imprimat in memorie ca are un tată minunat si o mamă iubitoare.”

Acestea sunt detaliile care contează intr-o relatie . . . nu casa . . . . nu masina . . . . nu bani . . . acestea sunt lucruri trecatoare, care par să creeze o viata frumoasa si o casnicie perfecta. Sa incercăm intotdeauna să ne păstram căsnicia fericită . . . intotdeauna sa ne amintim prima zi a acestei frumoase povesti de dragoste.

De multe ori nu ne dam seama de ceea ce avem pana cand nu il pierdem……
Cand vei spune cuiva ”Te iubesc”… gandestete ca persoana respectiva simte cuvintele tale si ii raman imprimate, chiar fara voie, pe inima.
Maine poti fi chiar tu… ranit/a !!!

Un gând despre „Trebuie să-ti vorbesc

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s