Catelusi de vanzare

In vitrina unui magazin de animale era un afis: “Cătelusi de vânzare

Un baietel de 10 ani intră si intreabă care-i pretul unui cătelus. Vânzătorul îi răspunde că pretul este între 30 si 50$. Băietelul bagă mâna în buzunar, scoate câteva monezi. Numără 2.70 $ … si apoi întreabă: “As putea vedea cătelusii?”
Vânzătorul zâmbeste. Fluieră, din magazin iese afară căteaua si în urma ei 5 cătelusi frumosi. Al saselea cătelus… rămase în urmă si nu se apropia!

Băietelul întreabă: “De ce cătelusul astă schioapătă ?” Omul îi răspunse că acesta s-a născut cu o problemă la picior si va schiopăta toată viata! “Acesta-i catelusul pe care-l doresc”, a spus băietelul cu bucurie în glas. “Dacă asta e dorinta ta, ti-l dau gratis!”

Copilul s-a suparat si a răspuns: “Nu-l vreau gratis, pretul lui e la fel ca si a celorlalti cătei, îti voi da tot ce am la mine acum, si în fiecare lună îti voi plăti 50 de centi, până voi achita pretul lui intreg !”

“Esti sigur că vrei acest cătelus? Doar niciodată nu va putea fugi sau juca sau sări precum ceilalti!”

Băietelul s-a aplecat, si-a ridicat putin pantalonul si i-a arătat vânzătorului aparatul de fier ce-i sustinea piciorul strâmb.
“Nici eu nu pot alerga, de aceea acest cătelus are nevoie de cineva care să-l înteleagă!”

Ochii vânzătorului s-au umplut de lacrimi când i-a spus copilului: “Mă rog si sper ca fiecare cătelus să aibe pe cineva care să-l iubească, asa precum tu îl vei iubi pe acest cătelus!”

Morala:
în viată nu contează cine esti, contează ca cineva să te pretuiască si să te iubească neconditionat! Un prieten adevărat, este acela care soseste în timp ce ceilalti… dispar!

Catelusi de vanzare

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s