Iata ce scumpiri ne asteapta in urmatoarele luni [23 Ianuarie 2013]

Vine valul de scumpiri! Desi preturile la unele produse au suferit deja modificari, inca din prima zi a anului 2013, guvernantii ne anunta ca majorarile serioase abia acum incep.

berea si tigara

Pentru toata lumea, nu doar ptr. elevi

Dupa carburanti, care s-au scumpit in medie cu 3% si energie cu 10%, urmeaza gazele, polita RCA, tigarile si alcoolul si, din nou, curentul. Exista, insa, si o veste buna. Pensionarii primesc mai multi bani de luna viitoare, intrucat indexarea pensiilor cu 4% a fost aprobata de Guvern in sedinta de marti.
Berea si tigarile vor costa mai mult de la 1 aprilie

In goana dupa bani pentru buget, Ministerul de Finante a decis sa recurga la cresterea accizelor la tigari si bere de la 1 aprilie, astfel ca aceste produse se vor scumpi automat. Acciza pentru mia de tigari va ajunge la 81,78 de euro, in crestere cu 3,3%. Majorarea va duce la o scumpire cu 15-20 de bani a pachetului de tigari. Majorarea accizei la bere este de 10%.

Astfel, pentru marii producatori, nivelul accizei este de 0,8228 euro pe hectolitru, iar pentru micii berari, 0,473 euro pe hectolitru. Cresterea accizei apare in proiectul de ordonanta pentru modificarea Codului Fiscal.
Gazele ajung mai scumpe cu 10% pana la toamna

Gazele ajung mai scumpe cu 10% pana la toamnaGazele ne vor arde la buzunare! Sunt anuntate deja scumpiri de 10 %, care vor fi introduse in factura in doua transe. Astfel, tarifele vor creste pentru consumatorii casnici cu 8% in iulie si cu 2% in octombrie, se arata in raportul anual al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei. Si consumatorii industriali vor avea doua majorari de tarife, in aprilie cu 5% si in octombrie cu 3%.

Din 1 iulie se vor aplica tarifele de distributie aferente primului an din cea de-a treia perioada de reglementare si va incepe recuperarea veniturilor amanate din perioada 2009 – 2012. In plus, conform calendarului de eliminare a tarifelor reglementare, in perioada 2015- 2018 preturile la gaze vor creste cu 12% anual.
Curentul se majoreaza din nou

Curentul s-a scumpit cu 10%, de la 1 ianuarie, astfel ca pretul mediu al energiei electrice este de 175,7 lei/MWh. Ceea ce inseamna ca pentru o factura lunara medie de 40 de lei, aferent unui consum de 100 KWh, cresterea a fost de 4 lei. Cu toate astea, ne mai asteapta o noua majorare. De la 1 iulie, vom plati mai mult cu 2%. La aceeasi facutura medie de 40 de lei, mai adaugam inca 0,8 lei.
Vom plati RCA cu 40% mai mult

Vom plăti RCA cu 40% mai multDaca anul trecut era doar un zvon ca politele RCA se scumpesc, de ieri a devenit realitate. Potrivit unui proiect de norma al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) tarifele la primele de polite RCA vor fi stabilite astfel incat subscrierile estimate pentru urmatoarele 12 luni sa acopere riscurile asumate, cheltuielile aferente si marja de profit a asiguratorului. Decizia CSA a aparut pe 18 ianuarie in Monitorul Oficial. Desi, oficial nu s-a stabilit un anumit procent de majorare, specialistii spun ca ar fi vorba de o creste a RCA cu 40%.
Punctul de pensie creste de luna viitoare

Punctul de pensie creşte de luna viitoareVeste buna pentru pensionari! Pensiile vor fi indexate cu 4%, de la 1 februarie, ceea ce inseamna ca valoarea punctului de pensie va creste cu 29,3 lei, de la 732,8 lei la 762,1 lei. Majorarea veniturilor celor in varsta a fost aprobata de Guvern in sedinta de marti, printr-o ordonanta de urgenta. De aceasta majorare vor beneficia in jur de 5,55 milioane de pensionari.
Voucherele de la Rabla vor ajunge la 1.500 de euro

Programul Rabla 2013 ar putea incepe in martie si s-ar putea aplica masinilor non-euro, Euro 1 si Euro 2, a declarat, ieri, ministrul Mediului, Rovana Plumb. Ministerul Mediului vizeaza si schimbari in program, printre care cresterea primei de casare, de la 3.800 de lei la 1.500 de euro, scrie Mediafax. Alte schimbari sunt acordarea reducerii contra unui singur voucher si eliminarea intermediarilor.

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.