FOLOSEȘTI WINDOWS XP, VISTA, SEVEN, SAU 8? TREBUIE SĂ CITEȘTI ACESTE RÂNDURI!

LINUX_img

Dacă pe pc-ul sau pe laptop-ul tău ai un sistem de operare Windows (XP, Vista, Seven sau 8) (piratat sau original),  atunci trebuie să citești aceste rânduri.

Sistemele de operare enumerate mai sus se remarcă, după cum și voi ai simțit, printr-o serie de neajunsuri: funcționare greoaie și instabilitate  – de foarte multe ori -, preț piperat, permanentul pericol al virușilor, necesitatea de a folosi programe de întreținere și antivirusi care îngreunează simțitor sistemul de operare, teama că oricând sistemul poate să crape și o sa fii nevoit să o iei de la capăt cu reinstalatul acestuia și nu numai etc. Nesiguranța datelor tale este mare iar timpul pe care Windows-ul ț-il cere doar pentru problemele sale este enorm – acum timpul costă bani. În plus, durează excesiv de mult să instalezi o aplicație sau întreg sistemul de operare, fără să mai punem la socoteală timpul mort în care se realizează update-urile sau momentele în care Windows-ul pare că este pierdut în spațiu și timp. Problemele sunt cu mult mai multe decât cele enumerate mai sus și fiecare dintre voi le-a simțit.

Dă LIKE paginii LINUX ROMÂNIA aici

Sincer, un utilizator de Windows este ca o vacă de muls: bani pentru sistemul de operare, bani pentru licențele anuale ale antivirusului și programului sau programele de întreținere, bani pentru suita office, adică bani pentru aproape orice – asta în cazul în care credeați că doar Windows-ul costă. Și după ce dai atâția bani, vezi că te lupți, ca să dau un exemplu, ore bune să elimini un virus (fară să fii pe deplin sigur că l-ai șters complet și că sistemul mai funcționează corect sau că nu știe tot globul pământesc parolele și datele tale bancare) sau să dezinstalezi nu știu ce toolbar băgat pe gât de nu știu ce program. Banii nu cumpără siguranță și stabilitate,  iar asta se vede…

Puțini dintre români știu că există o REZOLVARE gratuită, legală, a  problemelor de mai sus, ce ar trebui încercată de toți, asta în cazul în care nu sunt printre noi și masochiști :) . Soluția constă în instalarea unui sistem de operare precum Linux MINT, Ubuntu, OpenSUSE etc. bazat pe LINUX. Pentru a mai calma spiritele vă mai zic doar că Androidul de pe majoritatea telefoanelor este Linux!

Dacă ești utilizator obișnuit “de pc”, atunci soluția este Linux Mint, Ubuntu, Open SUSE (etc.) adică un sistem de operare bazat pe LINUX.

Vei constata după instalare că pc-ul tău a revenit la viață, că rulează cu mult mai repede aplicațiile, că nu mai trebuie să folosești programe antivirus sau de intreținere care îți îngreunau și mai tare vechiul Windows, că instalezi aplicațiile extrem de simplu din două click-uri, precum faci pe Android, cu ajutorul unui centru soft excelent conceput, că nu are costuri directe și nici ascunse. În plus, mediul desktop este modern, elegant, logic și poate fi extrem de ușor personalizat și transformat începând de la teme până la modul în care arată ecranul de logare.

Vă recomand, în calitate de utilizator de mulți ani de Linux, să încercați o astfel de distribuție: Linux Mint, Ubuntu, Open Suse măcar de pe un live DVD, pentru a vedea diferența existentă între cele două concepte de sisteme de operare. Linux-ul nu trebuie să sperie pe nimeni, este extrem de ușor de utilizat, logic și bine structurat, nu îți irosește timpul și banii. Este extrem de interesant aspectul următor: enorma majoritate a celor care au testat o distribuție Linux nu s-au mai întors la Windows. Oare de ce?….

PS1: sunt momente în viață când trebuie să luăm decizii nu după cum ne ghidează masele/grupul de amici, ci după cum simțim că ne este mai bine. Remarc că, deși Linux Mint, ca să dăm un exemplu, este cu mult mai indicat deținătorilor de pc și laptop, extrem de mulți români se împotmolesc și renunță să îl instaleze deoarece s-ar face “de rușine” în fața prietenilor. “Cum băi, folosești tu Linucx când tot amărâtul are unVindos șăpti”.  Să trecem peste faptul că amărâtul nu are bani să cumpere un Windows licențiat și din cauza asta își reinstalează lunar sistemul? Din comoditate și uneori din prostie refuzăm să alegem și alte căi chiar dacă ele sunt mult mai facile. Trebuie să încercăm să ne depășim limitele și concepțiile și să descoperim și să folosim ceva superior. Linux-ul nu a ucis pe nimeni, dar a făcut multa lume fericită.

PS2:  Peste 85% din cei cateva sute de români cărora le-am instalat Linux Mint, Ubuntu sau OpenSUSE au rămas la Linux, regretând perioada în care foloseau Windows-ul, adică timpul și banii investiți. Cât îi privește pe cei care au renunțat la Linux, ei bine, motivul invocat este că toată lumea folosește Windows! De ce eu sa trec pe Linux? Nu mai conta că și ei foloseau Linux pe telefon sau faptul că au constatat că într-adevăr un Ubuntu sau Linux Mint le readucea pc-ul la viață. Argumentul halucinant era dat de prieteni. Chiar nu mai știu ce să cred despre ei.

PS3: Cei care vor urma sfatul meu și vor testa o distribuție Linux, trebuie să aflați că interfața grafică este extrem de ușoară și cu mult mai intuitivă decât cea de la Windows, că poate fi personalizată și că extrem de multe aplicații care rulează pe Windows au variante sau cel puțin echivalent pentru Linux. Pe Linux poti sa faci animație 3d, sa editezi video și audio, să scrii, să urmărești seriale, să ții legatura cu prietenii pe messenger, să navighezi pe internet, să asculți câtă muzică vrei, adica tot ce faci si pe Windows.

PS4: Această postare nu este un material promoțional deoarece Linux-ul este gratuit, este un răspuns la probleme pe care mulți dintre voi le-ați  evidențiat. Sistemele de operare bazate pe Linux sunt o alternativă reală, gratuită, legală la ceva care costă mult și funcționează cu dificultăți.

NU TREBUIE SĂ VĂ FIE TEAMĂ DE NOU…! OMUL CÂT TRAIEȘTE ÎNVAȚĂ!

 

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s