Smartphone-urile sunt dotate cu un sistem prin care sunteti monitorizati oriunde va aflati! Aplicatia “Carrier IQ”

 • De pe site-ul consciouslifenews.com[1] aflam ca in tarile membre UE exista o uriasa ancheta cu privire la un soft care a fost introdus in cadrul acestor telefoane inteligente spre a monitoriza pe oameni, confirmand astfel dezvaluirile lui Edward Snowden. Atat Iphone cat si  Android arata intotdeauna locatia in care se gasesc acestea.
 • Unii oameni o sa zica: “si ce? daca sunt rapit si nimeni nu ma poate gasi se apeleaza la localizarea mea prin intermediul smartphone-ului”. Aceasta fraza este cea care mi se zice mereu, care desi pare oarecum logica la prima vedere, apar niste probleme in cadrul ei. De pilda cine imi garanteaza mie, mai ales dupa dezvaluirile lui Edward Snowden ca nu voi fi spionat in cadrul intimitatii mele, incalcandu-mi-se astfel dreptul la intimitate?
  Your phone is watching you– Cei care au pus bazele sistemului de operare Android au fost cei de la Google, cei
  care au declarat ca de la 11 noiembrie 2013, vor modifica politica Google, astfel
  incat, ei ne vor putea lua imagini cu noi de pe profilurile noastre Google+ si le vor
  folosi in diverse reclame, toate astea fara a ni se cere acordul, incalcand in mod
  flagrand legea. Mai multe am scris aici: google-va-folosi-numele-si-fotografiile-utilizatorilor-in-scopuri-comerciale-fara-a-cere-acestora-acordul
 • Atat Google cat si Apple colecteaza date confindentiale ale utilizatorilor fara a preciza in mod expres asta sau fara a le cere acordul. De pe site-ul theatlanticwire.com[2] aflam mai  multe din spusele unui dezvoltator care lucreaza la Android si a declarat ca aceste telefoane sunt dotate cu o aplicatie numita “Carrier IQ”, care nu numai ca urmareste doar locatia in care ne aflam ci inregistreaza fiecare operatiune ce o efectuam pe tastatura. 
 • Ganditi-va ce inseamna asta? Aveti fiecare parolele voastre: pentru facebook, google, e-mail etc. V-ar conveni ca o astfel de aplicatie sa va retina aceste parole pentru ca niste hackeri, din guvern sau fara sa aiba legaturi cu guvernul sa vi le poata afla? Eu cred ca nu  v-ar convenii asa ceva.
 • Potrivit “specialistilor” care au dezvoltat aceasta aplicatie, acestia au declarat ca scopul  acestei aplicatii este intr-adevar de a aduna date, dar doar pentru a putea sa inbunatateasca produsele lor. (Frumos pretext).
  Carrier IQ– Un blogger pe nume Eckhart (n-are legatura cu Eckhart Tole), care a lucrat in sistem, fiind o persoana care a sesizat anumite brese in cazul acestei aplicatii a inceput sa scrie un articol despre aceasta aplicatie. Reactia masonilor din cadrul companiei nu a intarziat sa apara el fiind astfel concediat, dar chiar amenintat cu “datul in judecata”, celebra “amenintare” penibila la care acesti indivizi fara scrupule recurg.
  Inițial Carrier IQ l-a amenințat pe Trevor Ekhart că-l dă în judecată din cauza informațiilor pe care le-a publicat, însă după ce EFF (Electronic Frontier Foundation) a intervenit de partea acestuia din urmă, Carrier IQ și-a cerut public scuze față de Ekhart. În privința datelor despre utilizatori, compania susține că are politici foarte stricte, și neagă faptul că ar înregistra ceea ce utilizatorii tastează.
  Eckhart, nu s-a lasat (si bine a facut) revenind astfel cu un videoclip in care va arata cum aceasta aplicatie teribila Carrier IQ va monitorizeaza fara ca voi sa stiti.


– Stergeti-va aplicatia din Smartphone!
– Site-ul the4cast.com[3] va invata pe cei care folositi smartphone-uri cum sa eliminati aceasta aplicatie nociva. Eckhart Trevor a observat problemele care le provoaca aplicatia rootkit Carrier IQ si doreste sa explice tuturor cum sa-si poata elimina definitiv aceasta aplicatie. Scriitorul articolului de pe acest site a folosit programul dezvoltat de Trevor pentru a identifica si elimina aceasta aplicatie rootkit si ne spune ca a identificat pe multe smartphone-uri cum ar fi: Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II, HTC Wildfire, HTC Evo si Google Nexus S unde s-a aflat ca o groaza de informatii au fost trimise catre terti de pe acele smartphone-uri prin intermediul acestei aplicatii, asta a demonstrat inca o data cam de ce a fost in stare aceasta aplicatie ticaloasa.
– Dezvoltatorul a creat aceasta aplicatie pe care o puteti achizitiona toti, insa acesta a fost criticat pentru ca si-a permis sa puna o suma modica de 0,99 dolari pe program, lucru cu care nu sunt de acord pentru ca este munca sa si totusi ar trebui respectata.
– Decat sa dam bani unei biserici, mai bine ii dau 99 de centi cuiva care-mi da ceva si ma ajuta, asta-i parerea mea.
– Pentru cei care doriti sa scapati de Carrier IQ, aplicatia costa in lei 3,25 ron si o puteti descarca de aici:

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.