Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

INGREDIENTE 

Ptr. Blat:

200 g unt
200 g zahar pudra
9 oua
300 g faina
2 lingurite praf de copt
40 g cacao

Ptr. Crema:

600 g ciocolata
50 g cacao
600 ml frisca lichida
Glazura:
200 g ciocolata
50-60 ml frisca lichida.

MOD DE PREPARARE:

Prima data facem crema. Punem pe baie de aburi frisca, ciocolata si cacaua si amestecam pana se topeste complet. Dam la rece pentru minim 6 ore (eu am lasat-o peste noapte). Pentru blat mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana se topeste zaharul. Adaugam treptat cate un ou si mixam pana isi dubleaza volumul apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaua si mixam bine pana devine un amestec omogen. Tapetam o tava (26 cm) cu hartie de copt si coacem 3 blaturi timp de 15 minute fiecare.(testul scobitorii). Scoatem crema de la rece si o mixam pana devine spumoasa si se deschide putin la culoare. Punem crema intre blaturi ,imbracam si marginile tortului intr-un strat fin de crema si decoram cu glazura de ciocolata. Dam tortul la rece pentru cateva ore si e gata de servire!

La Multi Ani

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

2 thoughts on “Tort de ciocolata

    • …depinde cat de mare vrei sa faci tortul😀 glumesc evident.
      Daca inmultesti la fel intrebarea si ptr. celelalte ingrediente din reteta, ai sa descoperi raspunsul😛
      – 9 Oua = 1 Blat :3… si nu 27 oua😉
      – 200 gr unt = 600 gr… ???
      – 200 gr zahar pudra = 600 gr… ??? etc.
      La sfarsit vei avea un tort mare mare… :))

      Apreciază

Comentează:

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s