Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Ingrediente:

Ptr. Blat:
oua 6 buc
zahar 300 g
ciocolata 100 g
faina 200 g

Ptr. Crema:
nuci 200 g
zahar 200 g
zahar vanilat 1 plic
galbenusuri 4 buc
coniac 25 ml
unt 200 g
lamaie 100 g

Mod de preparare:
Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se adauga ciocolata data pe razatoare si faina, iar la sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie, se toarna compozitia in forme, se coace la un foc potrivit, se lasa sa se raceasca, apoi se despica blatul in trei foi. Crema: zaharul se amesteca cu galbenusurile, se adauga coniacul, coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie, se incalzeste vasul intr-un bain-marie, pana ce compozitia se leaga, se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca complet, se adauga untul si nucile si se amesteca, pana ce se obtine o crema spumoasa, cu care se umplu foile, se monteaza tortul si se decoreaza.

La Multi Ani

Alt tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Alt tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s