Decât să regreți ce n-ai făcut, mai bine fă-o și gata!

Gif'Img

YKM

Decât să regreți ce n-ai făcut, mai bine fă-o și gata! Mi-e frică de moarte. Da, al dracului de tare. Mi-e frică să mă doară, să îi doară, să nu apuc să îmi iau la revedere sau  să fac toate lucrurile pe care le-am planificat. Da, sunt omul cu agenda mentală, care fac planuri pentru prezent și viitor. Vorbeam de curând cu o prietenă care m-a avertizat că trăiesc în viitor și asta îmi ocupă tot timpul! Corect. Nevoia de a planifica și de a avea un to-do list este firească.

Dacă din rațiuni de anxietate personală, te apuci să te gândești la ce s-ar putea întâmpla rău cânva… nu e bine. Așa că nu faceți ca mine! Am ajuns la concluzia că cele mai periculoase lucruri care ni se întâmplă în viață… depind tot de noi.

Uite câteva:

 • gândirea negativă 
 • filmele proaste în care intrăm 
 • panica 
 • anxietatea 
 •  frica de a merge mai departe 
 • supradoza de control 

Astea trebuie să dispară! Repede. Știu, sună simplu, dar nu e. Revenind la teama legată de moarte, nu îți vine să te comporți firesc, mai ales când ești în plină formă și ai senzația că ai lumea la picioare. Cât de plictisitor mi se pare să mori. Asta dacă luăm în calcul varianta și mai plictisitoare în care omul după ce moare, gata s-a „închis taraba” și asta e! În această zonă avem păreri împărțite, dar dați-mi voie să cred că această fabuloasă călătorie care se numește viață, nu se termină. Sau măcar așa sper!

Nu mi-am propus să vă deprim. Aș vrea doar să vedeți și perspectiva cu adevărat câștigătoare. Pornind de la momentul în care ajungi aproape de ultima clipă, aveam nevoie de încă o confirmare. Am găsit-o la  Bronnie Warespeaker, scriitor și fostă asistentă medicală.

”Când oamenii realizează că viața lor se apropie de final, se uită înapoi , văd lucrurile mult mai clar și observă cum multe dintre dorințele lor au rămas neîndeplinite. Mulți oameni nu și-au îndeplinit nici măcar jumătate din lucrurile pe care le-au visat. Ei mor cu inima frântă știind că acest lucru se întâmplă din cauza deciziilor pe care le-au luat în timpul vieții.”, scrie Bronnie Ware pe blogul său.

Problema cu moartea este că oamenii „pleacă ” cu o listă de regrete! S-a făcut liniște. Mi s-a făcut pielea găină. Suntem suma deciziilor noastre. Murim cu regrete pentru că ne este frică uneori să riscăm. De aceea trăiesc cu mintea în viitor. Vreau să cred că am să apuc să fac toate lucrurile pe care mi le-am propus.  Partea proastă este că mie îmi vin idei, mai mereu. Mai țineți minte filmul – The Bucket List? Decât să regreți ce n-ai făcut, mai bine fă-o și gata!

Vă provoc să vă faceți o listă cu lucruri pe care vreți să le faceți. Este esențial să trăiți, înainte să ne spunem „la revedere”. Luve, tu… Luv, Em… Luv viata asta, alta nu-i…!

foto: seanmalyon.co.uk                                                         By: emmazeicescu.ro


Lucruri pe care le regretam pe patul de moarte !

lucruri-pe-care-le-regretam-pe-patul-de-moarte

O asistenta medicala din Australia ce lucreaza intr-un spital care se ocupa cu ingrijirea paliativa a bolnavilor a incercat sa-si dea seama care sunt lucrurile pe care oamenii le regreta cel mai mult pe patul de moarte, notandu-si constatarile initial in propriul jurnal si ulterior publicand o carte cu acestea.

Concluzia la care aceasta a ajuns este ca oamenii aflati pe patul de moarte tind sa-si dea seama de greselile pe care le-au comis in timpul vietii. 

Ea a publicat cartea in speranta ca oricine va putea invata din greselile altora, din aceasta intelepciune care isi are uneori izvorul pe patul de moarte, cand ideile oamenilor pot fi uneori extrem de clare.

Iata cele mai comune 5 lucruri care au fost regretate:

 • 1. De ce nu am fost mai curajos / curajoasa sa-mi traiesc viata, asa cum as fi vrut, si nu asa cum am trait-o ? 
 • 2. Nu ar fi trebuit sa muncesc atat de mult, ar fi trebuit sa-mi rezerv timp si pentru cei dragi. Banii nu sunt totul in viata ! 
 • 3. De ce nu am avut curajul sa-mi exprim sentimentele ? 
 • 4. Trebuia sa petrec mai mult timp cu prietenii mei. 
 • 5. Trebuia sa fiu mai fericit/a. 
- Moartea nu bate la usa cand vine, deci... curaj!
- O singura viata avem; limitele noi le stabilim, 
Traim pentru...!!?

Comentează:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.