DESPRE

  • Eşti o persoană animată de relaţiile cu ceilalţi, oferind cu mult drag din buchetul tău de sentimente, calităţi şi competenţe. Îţi place să dăruieşti fără măsură construind în jurul acestui suport poveşti simple, calde, afectuoase.

Nu te jenează mediile ostile, rămâi cu zâmbetul pe buze chiar şi în situaţii reci, distanţe, neplăcute. Te comporţi grijuliu şi afectuos cu cei din jurul tău. Dedicat, empatic, blând. Echilibrat yin-yang. Foloseşti sincron lob drept-lob stâng. Împleteşti raţiunea cu intuiţia. Ești o persoană caldă cu cei apropiaţi, bun ascultător, deschis către informaţii noi. Te apropii cu drag de un domeniu şi îl îmbrăţişezi cu pasiune. Nu laşi lucrurile neterminate. Uneori exagerezi din dorinţa de a face bine. Optimul tău este dat de satisfacţia celorlalţi. Zâmbeşti larg fără ocolişuri. Poţi fi un bun prieten şi tată, un coleg de nădejde sau un director care îşi susţine angajaţii nepărtinitor, deschis la nevoile fiecăruia şi mai ales la talentul, pasiunile celor pe care îi conduce. Implicat în organizaţie, lucrativ cu ceilalţi. Pui luminile pe Om şi apoi pe Specialist. În promovare eşti atent la calităţile umane. Ceilalţi se pot baza pe tine în orice situaţie, eşti alături de ei fără condiţionări. Îţi pui multe întrebări şi eşti foarte implicat în luarea acelor decizii care îi potenţează pe toţi membrii unei familii / echipe. De multe ori visezi cu ochii deschişi şi materializezi fără efort. Îmbinând cunoaşterea intuitivă cu cea raţională reuşeşti să fii chiar şi în contexte uscate, aride, reci, căpşuna de pe tort.

Eşti implicat în multe proiecte cărora ştii să le dai şi savoare şi culoare şi zvâc.

Îţi place să oferi complimente natural, firesc, cu drag. Nu îi condiţionezi pentru gesturile făcute, îţi place să îi ajuţi, să le fii alături în momente critice.

Te laşi furat de partea frumoasă a lucrurilor astfel că poţi fi păcălit de ‘angajaţii-panteră’ care tocmai ţi-au furat locul în timp ce tu sprijineai, instruiai alţi membri ai echipei. Aceste lucruri nu te descurajează ci te ajută chiar să fii o persoană mai profundă, mai suportivă, mai încrezătoare în oameni.

Eşti o persoană solară ca abordare de aceea vei cauta să scoţi la lumină ingrediente, calităţi, trăsături de care se vor minuna toţi ceilalţi. Le vei creea chiar şi o scenă făcându-te să te simţi minunat în pielea de salvator sau de maestru. Activând o dimensiune a fiinţării de care nu erai conştient, vei cauta să conlucrezi mai mult cu partea nou descoperită, lărgind în versul relaţiei, atât aspectele umane cât şi pe cele profesionale.

În relaţia cu colegii sau subordonaţii vei fi şi psiholog ajutându-i să se vindece şi astfel să-şi continue drumul fără opriri, ţipete, ofuri.

Ceilalţi preferă conlucrarea cu tine pentru că ceea ce propui, construcţiile la care participi sunt finalizate cu profesionalism dar şi cu empatie.

Când colaboratorii tăi sunt demotivaţi, te apropii de ei şi fără să le povesteşti propriile tale izbande, îi ajuţi să găsească rostul experienţei în care se află precum şi felul în care pot face trecerea de la o dimensiune a înţelegerii la alta.

Ştii cum să aduci armonie, echilibru, aşezare chiar şi în situaţiile cele mai tensionate. O faci fără efort punând în sinergie aspectele bune ale fiecărui participant la provocare.

Găseşti soluţii de bun simț chiar şi la problemele cele mai complicate precum şi cuvintele potrivite pentru a transforma o situaţie delicată în înţelepciune pentru toţi cei implicaţi.

Când nu reuşeşti să termini la timp o sarcină creezi o poartă de ieşire, iar când ai încheiat înainte de termen îţi pregăteşti un tort şi multe zâmbete, tratându-te ca pe un rege.

Dacă tu creezi echipa îţi alegi buni specialişti în echipa ta şi deasemenea recrutezi profesionişti de excepţie dar şi oameni frumoşi pentru întreaga companie astfel că cei mai mulţi colegi îţi sunt recunoscători, te admiră, te însoţesc în marile decizii.

Eşti o persoană glumeaţă, simpatică şi charmantă cu oricine dar nu faci din aceste calităţi o scenă pentru tine.

În situaţii de stres îţi asumi responsabilitatea pentru provocările apărute căutând soluţii câştigatoare pentru toţi cei implicaţi. Încerci să fii tipul corect, integru, vertical prin tot ceea ce faci. Dacă clientul este nemulţumit încerci să-l ajuţi în aşa fel încât la final toată lumea să fie împlinită.

În managementul timpului încerci să fii o persoană atentă la relaţia cu ceilalţi cât şi la rezolvarea optimă a problemelor. Uneori reuşeşti alteori nu, însă acest lucru nu te demotivează. Consideri omul mai important decât timpul astfel că laşi să mai aştepte anumite proiecte.

În managementul schimbărilor eşti o persoană foarte implicată în a creea o strategie, un plan de dezvoltare general precum şi planuri specifice. Încerci să le urmăreşti pe toate fiind atent mai ales la felul în care atitudinea celor implicaţi se schimbă. Ştii că în dezvoltarea personală suportul mediului şi al managerului este esenţial, astfel că eşti suportiv, dedicat şi foarte apropiat de cei care vor să îşi imbunătească anumite competenţe emoţionale.

Ceilalţi te consideră prietenul, apropiatul, colegul care te înţelege, subalternul care manifestă armonios chiar şi aspectele cele mai disonante ale proiectului.

Umbra

Aspectele personalităţii tale pe care ţi-e greu să ţi le recunoşti, şi cu care ar fi util pentru tine să lucrezi: 
Prea grijuliu, subiectiv, emoţional, ataşat, grăbit, pripit, impulsiv, prea implicat, excesiv de dedicat, exigent, copleşitor. 

Profesii recomandate pentru acest tip de profil: 

asistent social, casier, funcționar administrativ, hr generalist, hr manager, hr specialistinspector protecția muncii, medic, profesor, psiholog, timonier, traducator autorizatasistent medical, îngrijitor, responsabil radiocomunicații, motorist, consilier siguranță transport rutier, vatman, tehnician sisteme de detecție, lucrator calificat agriculturăsilvicultor, pescar, baby sitter, învățător, ghid, educator, trainer, manager farmacieasistent farmacist, asistent comunicare internă, asistent proiect, secretar, profesor universitar, educator afterschool, coach,

Atenţie: variantele profesionale sugerate pot constitui verigi din ruta vocaţională.
Puzzle-ul profesional atinge tabloul final abia după întâlnirea cu un consilier vocaţional.

Modelul pe care este construit profilul tău 3Angle 

Omul este o structura trinitară deschisă să experimenteze toate rolurile din triunghiul Mamă – Tată –Copil, nu doar în linia creşterii lui ci şi în funcţie de context, energizand o parte sau alta sau toate trei, activând din aproape în aproape, Sinele.

Modelului trinitar te ajută să energizezi un aspect sau altul sau pe toate trei, elasticizând felul în care primeşti informaţia dar şi modalităţile prin care răspunzi. Atunci când joci rolul de tată deschizi în tine fermitatea, rigurozitatea, puterea de a fi. Când faci raport cu mama interioară, comportamentele tale îmbracă note blânde, suportive, empatice. Atunci când copilul interior se activează, creativitatea, ingenuitatea, intuiţia dezvăluie o nouă pagină din cartea unei zile, ajutându-te să răsfoieşti aspecte din tine de care poate nu erai conştient. Când eşti şi mamă şi tată şi copil, un înţelept priveşte totul aducând situaţiei, echilibru, armonie, tâlc.

Omul adânceşte experienţe care se desfac în teme pe care le are de integrat, daruri pe care e de dorit să le împărtăşească cu ceilalţi şi salturi de înţelegere care îl duc din aproape în aproape acolo unde potenţialul lui se uneşte cu manifestul.

Modelarea omului se dezvăluie uşor în triunghiuri de competenţe, valori, virtuţi, el fiind o structură trinitară care devine Unul-Una prin Recunoaştere de Sine. Acestea acţionează multinivelar şi integrat putând fi activate atât în orientarea vocaţională, consilierea în carieră cât şi în diagnoză şi dezvoltare în organizaţii. Ele susţin modelarea în centrul lor a acelor vectori de forţă care dezvăluie dincolo de profesionist, Omul radiant, frumos, strălucitor în teritoriile care îl animă.

Întrebările, având o triplă deschidere, te aduc din aproape în aproape spre Centrul tău, ajutându-te să afli ce drum vrei să urmezi, ce aptitudini te animă, în ce domenii te-ai putea exprimă.

Încearcă să-ţi pui întrebări urmărind acest profil, să te autoevaluezi fără etichete dar şi fără a caută ţapi ispăşitori pentru anumite comportamente pe care ţi le poţi găsi în lumina celor dezvăluite că fiind de nedorit.

Profilul în sine deschide direcţii de căutare ajutându-te să te sprijini pe ceea ce eşti, nu pe ceea ce se vrea de la tine.

Pentru ca rutele profesionale să-ţi fie clare, încearcă să te eliberezi de gândurile mici care tot revin, de emoţiile care nu te hrănesc, de credinţele limitative, de valorile luate fără discernământ de la ceilalţi, de obiectivele înguste.

În actul descoperirii tale vei găsi esenţa ta care nu este legată de aşteptările celorlalţi, ci este vie, puternică, încărcată de semnificaţii.

Profilul îţi dezvăluie o faţetă din diamantul care eşti, te invită pe tine la introspecţie, autoobservatie, consiliere vocaţională, învăţare experențială, dansul cu viaţă însăşi; la a fi OM cu ‘O’ mare.

Sunt companii interesate de profilul tău (…) 

– Sa ma contacteze ––––-                Ma bucur…!