Cum sa-ti testezi sentimentele si sa elimini oamenii inutili din viata ta

Puțini oameni iubesc această stare când nu înțeleg ce-și doresc, unde merg și ce simt. În special, se referă la sentimentele de iubire. Se întâmplă, de asemenea, să ne trezim brusc printre oameni cu care NU ne-ar plăcea să comunicăm.

Atunci cum ne putem da seama cine este cu adevărat important pentru noi și cum să-i eliminăm pe cei inutili?

Răspunsul îl veți găsi în această pildă înțeleaptă: 

– Știi, spune un bărbat – acum sunt cu cinci femei în același timp. M-am săturat de această situație, dar nu pot s-o aleg doar pe una. Cum să le elimin pe celelalte?

– Prin sinceritate, – îl sfătuiește prietenul.

– Și cum să fac asta?

– Foarte simplu: simte-te complet liber și spune-i fiecărei femei totul despre celelalte.

– Și cum mă va ajuta acest lucru?

– Tu încearcă.

Următoarea lor întâlnire după șase luni

– Ai ținut cont de sfatul meu?

– Da. Bun sfat. Mulțumesc. Când am devenit sincer, două dintre femeile mele au refuzat imediat să se întâlnească cu mine. Au mai rămas trei. Apoi a început cel mai interesant lucru. Am aflat foarte repede că nu pot fi la fel de sincer cu toate. Uneia îi puteam spune totul, celeilalte adevărul doar pe jumătate, iar celei de-a treia nu-i puteam spune nimic. În același timp, despre una puteam spune totul, dar despre cealaltă nu puteam spune nimic. În final am aflat că unei femei îi pot spune totul, dar despre ea nu-mi doream să vorbesc cu nimeni.

– Ea este cea care a rămas? – l-a întrebat prietenul.

– Exact. Interesant, această metodă simplă funcționează atât de bine.

– Funcționează pentru că sinceritatea este un indicator al sentimentelor, datorită cărora poți îndepărta foarte repede oamenii inutili. Mai mult decât atât, funcționează în toate sferele vieții. Eu întotdeauna mă despart de cel cu care nu pot fi sincer și rămân legat de cel despre care nu pot vorbi. 

Această intrare a fost publicată în Cum sa-ti testezi sentimentele, Cum se face, Cuplu, Educatie, oamenii inutili, Povesti cu Talc, Relatii, TubeClip Helpers, viata ta și etichetată , , , , , , de Archives. Pune un semn de carte la legătura permanentă.

Despre Archives

Omul este o structura trinitară deschisă să experimenteze toate rolurile din triunghiul Mamă – Tată – Copil, nu doar în linia creşterii lui ci şi în funcţie de context, energizand o parte sau alta sau toate trei, activând din aproape în aproape, Sinele. Modelului trinitar te ajută să energizezi un aspect sau altul sau pe toate trei, elasticizând felul în care primeşti informaţia dar şi modalităţile prin care răspunzi. Atunci când joci rolul de tată deschizi în tine fermitatea, rigurozitatea, puterea de a fi. Când faci raport cu mama interioară, comportamentele tale îmbracă note blânde, suportive, empatice. Atunci când copilul interior se activează, creativitatea, ingenuitatea, intuiţia dezvăluie o nouă pagină din cartea unei zile, ajutându-te să răsfoieşti aspecte din tine de care poate nu erai conştient. Când eşti şi mamă şi tată şi copil, un înţelept priveşte totul aducând situaţiei, echilibru, armonie, tâlc. În actul descoperirii tale vei găsi esenţa ta care nu este legată de aşteptările celorlalţi, ci este vie, puternică, încărcată de semnificaţii. Profilul îţi dezvăluie o faţetă din diamantul care eşti, te invită pe tine la introspecţie, autoobservatie, consiliere vocaţională, învăţare experențială, dansul cu viaţă însăşi; la a fi OM cu ‘O’ mare.

Comentează:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.